Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، بارها اعلام شده که کلانشهر تهران در برابر زلزله آسیب پذیر است. در سال جاری بودجه سازمان مدیریت بحران شهر تهران رشد یافت و این نشان می‌دهد که مدیریت شهری به موضوعات ایمنی توجه ویژه ای دارد.

مدیریت بحران  باید برمبنای تحلیل داده ها باشد تا پیش بینی و هشدارها پیش از وقوع مخاطرات انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستگاه های خریداری شده که چند ثانیه جلوتر وقوع زلزله را پیش بینی می کنند.

باید مخاطرات موجود در تهران مورد رصد قرار گیرد و همچنین باید خسارت های حاصل از وقوع بحران ها را تخمین زد. زیرساخت‌هایی در تهران ایجاد شده و تجهیزاتی هم خریداری شده است. بیش از ۱۰۰ پایگاه مدیریت  بحران در شهر تهران ساخته شده که در اختیار شهرداری تهران است. البته قبلا تعدادی از این پایگاه ها در اختیار سازمان ورزش و بخش های دیگر بود که بازپس گیری شد. البته اخباری مبنی بر افزایش پایگاه مدیریت بحران شهر تهران شنیده می شود.

باید مقاوم سازی لازم در تهران برای مواقع بحران به خصوص زلزله صورت گیرد. در بخش های بافت فرسوده  شهر در صورت وقوع زلزله آسیب های زیادی خواهند دید چرا که ساختمان ها مقاومت لازم را ندارند.  در صورتی که مقاوم سازی رخ دهد میزان تلفات قطعا کمتر می شود.

در خصوص مخاطرات شهر تهران مطالعاتی با همکاری دانشگاه های کشور صورت گرفته است. چندی پیش یکی از دانشگاه ها مطالعاتی در حوزه بحران و مقاوم سازی در شهر انجام داده بود  که این مطالعات و بررسی ها نشان می دهد در هر کدام از مناطق زلزله ای که مورد انتظار است اتفاق می افتد. پس از وقوع زلزله حدود ۶۰ درصد سازه ها در همه مناطق دچار آسیب می شوند که اگر مقاوم سازی انجام شود این آمار به ۴۰ درصد خواهد رسید یعنی ۲۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.

برخی معتقدند که اگر زلزله بالای ۷ ریشتر در شهر رخ دهد، تعدادی زیادی از افرادی که زیر آوار مانده اند، جان خود را در ساعات اولیه وقوع حادثه از دست می دهند.

علی نصیری، رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در خصوص آخرین اقدامات انجام‌شده در شهر تهران در برابر زلزله می‌گوید: یکی از موضوعات مهم در شهر تهران، بحث زلزله است. سلسله اقداماتی صورت گرفته است؛ برخی از اقدامات کوتاه‌مدت، میان‌مدت و درازمدت بوده‌اند.

موازی‌کاری‌ها را برطرف می‌کنیم

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به راه‌اندازی قرارگاه ایمنی در شهر تهران گفت: در قرارگاه ایمن در بحث زلزله موضوعاتی مانند بحث اسکان موقت، تخلیه اضطراری و ... مطرح می‌شود.

به گفته نصیری، قبلا موازی‌کاری‌هایی بوده اما قرار است با جلساتی این موازی‌کاری‌ها برداشته شود. اسکان‌های اضطراری در سطح شهر در نقاطی که فضای باز است و امکان اینکه ساختمانی بر سر مردم فرو نریزد ایجاد می‌شود، جانمایی‌ها به روز می‌شود و اینکه باید چند چادر نصب شود مورد بررسی قرار می‌گیرد.

تعداد شتاب‌نگارها تا پایان سال به ۵۰ عدد می رسد

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: چادرهای هلال‌احمر ۸ نفره است اما میانگین خانوارهای تهرانی ۳.۵ نفر است. به هر حال جمعیت شهر تهران ۹.۵ میلیون نفر است و جمعیت روز آن ۱۳.۵ میلیون نفر است ما برای زلزله باید برنامه داشته باشیم و بتوانیم در نقاط امن در وقوع حادثه مردم را اسکان دهیم. نیازمند برنامه جامع و به روز هستیم. کارهایی صورت گرفته اما زمان‌بر است.

وی بیان کرد: یک نکته‌ای که وجود دارد، بحث سامانه هشدار سریع زلزله است در دوران‌های قبلی سازمان مدیریت بحران زحماتی کشیده شده است و ۲۶ شتاب‌نگار نصب شده است. بخشی هم در دوران ما نصب شده و تا پایان سال این شتاب‌نگارها به ۵۰ عدد می‌رسد. البته هدف‌گذاری های لازم صورت گرفته و بودجه را تأمین کرده‌ایم و همزمان هم جلسات مکرری در این زمینه برای بهره‌برداری از سیستم های هشدار سریع انجام شده است.

نصیری گفت: در زمان وقوع زلزله ما باید به گونه‌ای عمل کنیم که سریعا به صورت اتوماتیک گاز،‌آب و برق قطع شود تا خسارت زلزله کم شود. سامانه هشدارهای سریع، وقوع زلزله را ۱۰ تا ۱۲ ثانیه قبل خبر می‌دهند و بعد زلزله رخ می‌دهد. ما باید زیرساخت‌های لازم را فراهم کنیم تا در مواقع وقوع بحران کمتر دچار مشکل شویم و البته برنامه‌ریزی‌های لازم در سازمان مدیریت بحران شهر تهران صورت گرفته است.

احمد صادقی، عضو شورای شهر تهران و رئیس اسبق سازمان مدیریت بحران شهر تهران هم می گوید: مقاوم‌سازی شریان‌های پایتخت باید بر اساس مصوبه هیات وزیران انجام شود و تمام دستگاه های مربوطه باید به وظایف خود عمل کنند.

وی با بیان اینکه باید در موضوع ایمنی از ظرفیت های قانونی و هماهنگی دبیرخانه ستاد بحران شهر تهران استفاده شود، گفت: قرارگاه ایمنی در تهران تشکیل شده است و مباحث مرتبط در این قرارگاه مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

صادقی گفت: نوسازی بافت فرسوده در این دوره مدیریت شهری در دستور کار قرار گرفته است. مشوق های هم برای نوسازی در نظر گرفته شده تا مردم ترغیب شوند ساختمان های خود را نوسازی کنند.

کد خبر 688512 منبع: فارس برچسب‌ها زلزله تهران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: زلزله تهران سازمان مدیریت بحران شهر تهران شهر تهران مقاوم سازی وقوع زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۶۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مدیریت بحران استان تهران درمورد فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران درمورد فعالیت سامانه بارشی در استان به ویژه ارتفاعات هشدار داد و گفت: کشاورزان تمهیدات لازم را در نگهداری از محصولات زراعی و باغی اتخاذ کنند.   به گزارش ایرنا از استانداری تهران، حامد یزدی مهر روز چهارشنبه با اشاره به صدور هشدار زرد هواشناسی مبنی بر فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری های محلی، اظهار کرد: طبق پیش بینی سازمان هواشناسی فعالیت این سامانه از فردا پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه آغاز و تا پایان روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه پایان خواهد یافت.   یزدی مهر گفت: طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته ازسوی کارشناسان هواشناسی باید منتظر رگبار باران رعدوبرق، وزش باد شدید و در برخی نقاط، گردوخاک و احتمال وقوع تگرگ به ویژه در ساعات بعد از ظهر و شب در کل استان تهران به ویژه ارتفاعات باشیم.   ستاد بحران استان تهران به همه مردم به ویژه ساکنین استان در ارتفاعات توصیه کرد که بر اساس هشدار صادر شده و توصیه های مدیریت بحران به هنگام فعالیت سامانه بارشی از تردد غیرضروری در جاده‌ها پرهیز کنند و در حین تردد نیز احتیاط لازم را داشته باشند.   یزدی مهر با تاکید بر استحکام بخشی به سازه‌های موقت، سبک و ناپایدار گفت: لازم است این اقدامات انجام شود چرا که در صورت عدم استحکام کافی شاهد حوادث ناگواری خواهیم بود.   وی همچنین اجتناب از صعود به ارتفاعات و کار در مناطق مرتفع را مورد تاکید قرار داد و گفت: کوهنوردان و افرادی که در ارتفاع کار می‌کنند هوشیار باشند و از صعود به ارتفاعات به طور جدی خودداری کنند.   یزدی مهر پرهیز از اسکان در حاشیه رودها و مسیل‌ها، قرار گرفتن در لبه پشت‌بام و مجاور سازه‌های موقت و ساختمان‌های نیمه‌کاره را از دیگر توصیه‌های لازم به شهروندان برشمرد و گفت: لازم است که دستگاه‌های امدادی نیز آمادگی خود را در این خصوص ارتقا دهند.   وی درخصوص احتمال بارش تگرگ نیز هشدار داد و تاکید کرد: کشاورزان عزیز در نگهداری از نهال ها، درختان آسیب پذیر و محصولات باغی و زراعی تمهیدات لازم را بیاندیشند.   مدیرکل مدیریت بحران استان تهران بر ضرورت خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه ها و اطمینان از لایروبی کانال ها و آب روها، نیز تاکید کرد.  

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • هشدار درباره فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات استان تهران
  • هشدار مدیریت بحران استان تهران درمورد فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات
  • هشدار هواشناسی به تهرانی‌ها/ جزئیات پیش بینی هواشناسی
  • آماده‌باش مدیریت بحران در پی احتمال وقوع بارش‌های شدید در ۴ استان
  • آماده باش مدیریت بحران برای احتمال وقوع سیلاب در ۴ استان
  • هشدار؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • هشدار مهم؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • هوای تهران دوباره سرد و بارانی می شود | پیش بینی هوای پایتخت در روزهای پایان هفته
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری در اصفهان / احتمال وقوع آب‌گرفتگی و سیلاب در مناطق مختلف استان
  • مدیرعامل سازمان پسماند: شکایت تهرانی‌ها در حوزه پسماند ۶۵ درصد کاهش یافت/ تهران از پاریس تمیزتر است